Afdeling Toer

De kalender voor toertochten wordt jaarlijks al in oktober vastgesteld omdat het dan bij de NTFU ingediend moet worden. In de organisatie kunnen wij nog steeds mensen gebruiken die helpen bij uitzetten van ritten of kaartverkoop bij de start. Heeft u interesse? Neem geheel vrijblijvend contact op met Wim Raateland mobiel 06-13206591 of 0174 -64 30 61.

Het seizoen met toertochten in het Westland begint met de Lente Openingstocht van TC Glazen Stad. Dat is op zondag rond begin van de lente. Daarna start FTCW in Wateringen met de toertochten op zondag-ochtend. TC Glazen Stad neemt het dan weer over vanaf 4e zondag in juni tot eind augustus. In september sluit FTCW weer af met enige toertochten op de zondagochtend.

De toertochten worden georganiseerd voor liefhebbers van wielrennen zonder dat daarbij gestreden wordt voor een eerste plaats. Wij vinden het belangrijker dat alle deelnemers plezier beleven aan de tocht. Wij willen jaarlijks een aantrekkelijk programma aanbieden. Het rijden met snelheidsgroepen blijkt in de praktijk erg lastig. Vaak wordt de mogelijke snelheid bepaald door weersomstandigheden en die zijn iedere keer weer anders. Geadviseerd wordt om op tijd aanwezig te zijn (rond eerst mogelijke starttijd) en bij de groep aan te sluiten. Na enige kilometers vormen zich vanzelf groepjes die verder de tochten gaan rijden. Zoek je eigen groep op en sluit je erbij aan. Er moet wel voor worden opgepast dat groepen niet te groot worden om overzicht te houden onderweg en tijdig op situaties te anticiperen.

Het is ook toegestaan dat je individueel rijdt of met een eigen groepje deelneemt aan de toertocht. Je bepaalt dan je eigen snelheid. Alle ritten starten vanaf kantine van Westland Wil Vooruit op de Broekpolderlaan (tenzij het uitdrukkelijk anders is vermeld). De koffie staat klaar ongeveer een half uur voor de starttijd. De toertochten zijn volledig uitgepijld en beschreven.

Op koffiestop zijn door TC Glazen Stad geen stempelposten meer ingericht. Meld je altijd voor de start wel even bij de inschrijftafel (ook de leden). Wij kunnen dan ook ons werk goed verzorgen.

Aan alle leden van Glazen Stad vragen wij om het eigen club-tenue te dragen tijdens de toertochten die de Glazen Stad organiseert.